עבודות שיפוצים במטבח כוללות לא מעט הוצאות על רכישת ארונות חדשים, השקעת זמן על תכנון מטבח, משטחי עבודה ומבריקים והכנת תשתיות חשובות כגון תשתית חשמל, אינסטלציה וכן הלאה. השיפוץ הסתיים על הצד הטוב ביותר?
כל בני הבית שבעי רצון מהמראה החדש של המטבח ומשתוקקים להתחיל לעשות בו שימוש?
רגע לפני השימוש, חשוב להיחשף לכמה שאלות בטיחות וזהירות חשובות, ובמיוחד אם מדובר בבתים עם ילדים קטנים,
שכידוע אוהבים מאד לעזור במסגרת הכנת האוכל והתבשילים השונים במטבח.
כללי בטיחות בנוגע לאחסון מזון במטבח
כללי בטיחות במטבח נועדו בראש ובראשונה לשמור על בטיחותם של מי שעושה שימוש במטבח לרבות הילדים. חשוב אם כן תחילה לשמור על הוראות היצרן בכל מה שקשור לאחסון המזון,
בין אם בקירור או בהקפאה, ובין אם במקום רחוק מגישתם של הילדים בבית. חשוב לשמור על המזון במקרר עטוף בקופסאות פלסטיק אטומות. יש להימנע מאחסון של חומרי מזון ליד חומרי ניקוי.
אסור לאחסון מוצרים שפג תוקפם במטבח או מוצרים רעילים. יש להימנע משמירה על מזון מבושל ליד ירקות טריים.
כללי בטיחות לילדים במטבח
כללי בטיחות במטבח לילדים הם החשובים ביותר, ועל כן יש להקפיד עליהם כל אימת שהילדים באים לעבור ולבשל במטבח. יש למנוע מהילדים גישה אל דברים יותר מדי חמים ואת חומרי הניקוי במטבח יש לשמור סגורים ואטומים בארונות נפרדים אם לא נעולים. חשוב להרחיק מהילדים סכינים או כל כלי אחד חד, ובלון הגז חייב להימצא מחוץ לחללי הבית הפנימיים. בעת התקנת מערכת הגז, יש לבקש במקביל גם התקנה של מפתח בטיחות “נגד ילדים”. בעת הבישול יש לשמור על ידיות המחבתות כך שיפנו הצידה או לכיוון הפנימי.
כללי בטיחות כלליים
יש להימנע מבישול של מוצרי מזון שפג תוקפם וחל איסור כמובן לאכול מוצרי מזון בלתי מזוהים. חשוב להקפיד על שטיפת הידיים הן ביציאה והן בכניסה אל המטבח. חשוב לשטוף היטב את קרשי החיתוך עם סיום השימוש בהם ולשמור על הביצים בכלי נפרד במקרר. לאחר שמסדרים את הביצים או עובדים איתם חשוב לשטוף ידיים אחרי.