המדריך של קמילה מטבחים לעיצוב המטבח
  • מבצע אפוקסי
  • מבצעים כללי
  • מבתצע כפרי 1
  • פורמייקה
  • מבצע חודש אבן קיסר
    מבצע בקמילה!
מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

המדריך השלם למטבח

הכר את המומחה קמילה מטבחים – לעשות סדר במטבח

תכנון נכון של המטבחבחרת לשפץ או להחליף את המטבח, שמעת מושגים שונים ומשונים, על חומרי הגלם על הפרזול, ועל הסדר הנכון והראוי של המטבח, במקום לקבל מושג ותמונה בראש, נהייה לך "סלט".
המומחים של קמילה עומדים לרשותכם לעשות מעט סדר בבלגן, לחשוף את כל היתרונות והחסרונות של המטבחים השונים, החומרים השונים, להכיר את חומרי הגלם, את הציפויים השונים הפרזול וכמובן נחשוף את הסודות איך לשמור על מטבח לאורך שנים רבות.
 

המדריך המלא- רשימת נושאים:

 
 

איפה מתחילים

המטבח הוא החלק החשוב ביותר בבית, בין אם מדובר במטבח של משפחה, מטבח של בני זוג או אפילו במטבח של רווקים רווקות. במטבח אנו מכינים את האוכל, שזה חלק בלתי נפרד מחיינו, אך לא רק.  מטבח כבר מזמן משמש הרבה יותר מבישול ואפייה, לכן לפני שאנו בוחרים את המטבח ומתכננים אותו, עלינו לענות על רשימה קצרה של שאלות ורצונות, בכדי שנוכל להתאים את המטבח הנכון ביותר עבורנו הן מבחינת הפונקציונאליות והן מבחינת העיצוב.
 
כאשר אנו עומדים לפני עיצוב מטבח, עלינו להתייחס לכך כהשקעה לטווח ארוך, מאחר ומטבח אנו מחליפים אחת ל 15-20 שנים.
 
בתור התחלה יהיה עלינו לבחור את חומרי הגלם מהם ייבנה המטבח, כיום אנו יכולים לבחור חומר גלם אחד מבין כמה חומרים, כולם איכותיים, כולם יפים וכמובן שכולם מקשים על הבחירה שלנו. עם כל הכבוד לחומרי הגלם אחד הקריטריונים החשובים ביותר בעיצוב המטבחים מתחיל בתכנון נכון של המטבח, הכוונה היא לדאוג לתכנון פנימי של ארונות ומגרות המטבח, למדפים הגלויים והנסתרים וחלוקת המטבח לחמישה אזורים ברורים ותחומים עליהם נפרט בהמשך.
 
רבים לא מאמינים בכך, אך ככל שהמטבח יהיה פונקציונאלי עבורנו כך הסיכוי שנחליפו יפחת, אנו נהנה ממנו וננצל את המרחב האידיאלי שלו לתקופה ארוכה יותר.
 
 

חומרי הגלם למטבחים ומוצרים משלימים

פרזוליםחומרי הגלם שלך למטבח, הם החומרים מהם ייבנה המטבח שלנו, מהם בעצם יהיה מורכב המטבח שלנו הארונות, המגרות והמדפים. באפשרותנו לבחור אם אנו רוצים לבנות את המטבח מעץ מלא, מסנדוויץ' או משבבית, כמובן את החומר נבחר בהתאם לתקציב שלנו, החומר ממנו יהיה בנוי המטבח אינו משפיע על הציפויים כמו פורמייקה או הזכוכית שיצפו את הארונות.
 

עץ מלא
עץ טבעי מלא הוא מבין החומרים השימושיים ביותר במטבח, ללא קשר לסגנון העיצוב שבחרנו, עץ טבעי נחשב לאחד החומרים העמידים ביותר בטבע, לעץ המלא יש שני יתרונות מאוד ברורים אל מול מחלפיו הזולים מעט יותר, הראשון כמובן הפן האסטטי, כיוון שהעץ הטבעי הוא יצירה בפני עצמה, אנו לא צריכים לבחור בציפוי של פורמייקה או מלמין כך שלעץ המלא יש את היופי והחן הטבעי, החם והאורגני, לא חייבים להשתמש בעץ מלא בכל המטבח ניתן לשלב נגיעות בודדות אשר גם הן בכוחן להעניק את החום והנועם למטבח שלנו.

היתרון השני של עץ מלא טמון בצד הפרקטי, מדובר באחד מחומרי הגלם העמידים ביותר אשר לא נשבר, לא נסדק ולא נהרס בקלות, העץ המלא נשמר ואף אינו סופג את ריחות הבישול והטיגון.
החיסרון בעץ המלא טמון לרוב במחירו, בשל המחיר הגבוה של העץ נעדיף להשתמש בו בבניית המעטפת החיצונית של המטבח, זו החשופה יותר למפגעים כמו בקרבת הכיור ובקרבת אזור הבישול.
 

סנדוויץ'
הוא חומר הגלם הנפוץ ביותר בארצנו לבניית מטבחים, פירוש של המילה סנדוויץ', "שכבה" , עץ הסנדוויץ או בשמו המקורי לביד מורכב משכבות שכבות של גיליונות עץ דקים המודבקים אחד על גבי השני בצורת שתי וערב. מה שמקנה לחומר גלם זה תכונה ייחודית ואף החשובה ביותר- עמידות בפני חום, לחות, רטיבות ועיוות. ההדבקה של לוחות העץ בצורת שתי וערב האחד על גבי השני יוצרים את הלחץ המנוגד אשר גורם לכל הלוחות להיות ישירים ועמידים בפני נזקים רבים.

הסנדוויץ' הוא שם כולל מאוד לסוג הדבקה של עץ אחד על גבי השני והוא אינו טומן בחובו את טיב החומר, פלטה איכותית של לביד או סנדוויץ' היא כזו המורכבת לפחות מתשע שכבות.
 
קיימים כמה סוגים עיקריים של סנדוויץ, אך הפרמטר החשוב ביותר לבדיקת איכות הסנדוויץ ללא קשר לסוג העץ, אלא לעובדה האם הרהיט שלנו יחזיק לזמן רב או יהיה רהיט שיתפרק במהרה, טמון בפרמטר אחד ועיקרי, עלינו לבדוק האם הפלטות של הלביד ישרות או לא ישרות, מבט קליל מאפשר לנו לבדוק את איכות הפלטה כאשר הפלטה ישרה העץ מודבק היטב והלחץ הנגדי שלו גבוה.
 

שבבית
חומר נוסף אשר נפוץ ביותר לבניית מטבחים במיוחד באירופה, הוא השבבית, לוח העץ המורכב משבבים של עץ גרוסים אשר מודבקים יחדיו. השבבית הייתה לתחליף של הסנדוויץ' מאחר ובשנות הארבעים של המאה העשרים היה מחסור בעצים, כך שאת פסולת העץ והנסורת לא היו זורקים אלא יוצרים מהם את לוחות השבבית שנחשבו עמידות, חזקות וזולות יותר, על מנת להפוך את השבבית לבעלת מראה טבעי של עץ מצפים אותה בפורמייקה, פורניר או מלמין.

בעבר לוחות השבבית היו נחשבים יקרים מאחר והיה לוקח הרבה מאוד זמן לייצור כל לוח, כיום עם התקדמות הטכנולוגיה והמכשור המתקדם לוחות השבבית זולים יותר ועמידים יותר.
 

סיבית MDF
הסיבית או בשמה האנגלי MDF דומה בתכונותיה לשבבית אך שונה במראה, בלוחות הסיבית לא ניתן לראות את שבבי העץ, מאחר שהסיבים הדוחסים יוצרים מרקם אחיד. הסיבית בדרך כלל משמשת לדלתות של הארונות כיוון שסיבי העץ בלוח זה עדינים יותר, הם עוברים תהליך אידוי וכבישה בטמפרטורה גבוהה ובלחץ גבוה, מה שמקנה ללוח עמידות גבוהה מאוד.

 

גוף הארונות- חומרי הגלם המובילים במטבח
בעולם המטבחים יש "מלחמה" קבועה ומתמדת איזה חומר טוב יותר, האם זה הסנדוויץ' או הסיבית/ שבבית?

בארצנו הקטנטונת החומר הטוב ביותר למטבח נחשב הסנדוויץ' כמובן, הוא נחשב לחומר עמיד מאוד מפני רטיבות וחזק הרבה יותר מהסיבית או השבבית, אך באירופה הסיבית הוא חומר הרבה יותר פופולארי גם כשמדובר במטבחי יוקרה.
הסיבה שבאירופה הסיבית עדיפה על הסנדוויץ', טמונה במכשור החדש והיוקרתי המשמש לייצור סיבית ושבבית באירופה כולה.
 
בארץ גם הסיבית נפוצה מאוד, מהסיבה שארונות המטבח אינם חשופים למים או לרטיבות, מלבד הארון הנמצא מתחת לכיור ולכן את דפנותיו נהוג לחפות במשטחים שונים כמו אלומיניום או עץ מלא, המונעים מגע עם המים ולכן אין רטיבות.
 
 

ציפויים ללוחות עץ

טיפים לעיצוב המטבחבחרנו את חומרי הגלם לפי התקציב שלנו, עתה נותר לבחור את הציפוי המושלם עבור ארונות המטבח שלנו, בנושא זה נכיר כמה סוגים של ציפויים וצבעים שונים על מנת להפיח במטבח מודרניות, חמימות וחיים חדשים.
 

פורמייקה:
הפורמייקה היא לוח דק מאוד (בין חצי סנטימטר לסנטימטר וחצי) העשוי משכבות נייר "קרפט" שספוגות בדבק והשכבה האחרונה היא השכבה הדקורטיבית. השכבות עוברות תהליך של כבישה בטמפרטורה ובלחץ גבוהים מאוד על מנת לקבל לוח אחד אחיד ודק, גמיש ומספיק חזק ולא פחות חשוב קל לניקוי.

הלוח של הפורמייקה מיוצר במגוון צבעים, מרקמים וטקסטורות שונות אשר מעניקות מראה חדיש למטבח שלנו. כיום אנו יכולים גם לייצור פורמייקה שקופה המזכירה במראה את הזכוכית המחוסמת או פורמייקה עלייה מודבקת שכבת אלומיניום למראה הייטקסטי.
 

פורניר:
הפורניר הוא שכבת עץ דקה יותר מהפורמייקה, אותה השכבה הופרדה מבול העץ על- ידי ניסור או קילוף והיא מודבקת על לוח היסוד שבחרנו (שבבית/ סיבית).

ציפוי הפורניר מאפשר לנו שימוש בעצים מסורתיים כגון האלון, ונגה, מייפל אדר וכדומה או עצים אקזוטיים יותר כגון זברנו או אבוני. ציפוי הפורניר יוצר את המראה של עץ מלא הטבעי.
 

מלמין:
המלמין הוא בעצם ציפוי דקורטיבי, הוא מזכיר את הפורמייקה אך הוא אינו עשוי מאותם החומרים, המלמין הוא חומר סינתטי עוביו לא עולה על חצי סנטימטר, גם הוא מודבק בלחץ ובטמפרטורה גבוהה על גבי לוחות היסוד שלנו.

 

צבע:
ציפוי ארונות המטבח בצבע נעשה בשתי שיטות עיקריות צביעה שקופה או צביעה אטומה. בצביעה השקופה נשתמש  בדרך כלל על עץ טבעי או על פורניר, השכבה בעצם הופכת להיות המגן של הציפוי אותו בחרנו או חומר הגלם ומבליטה את הגוון המקורי של החומר הנבחר, תלוי בבחירה כמובן, אם מדובר בעץ טבעי או פורניר, התהליך כולל שימוש בלכה אקרילית שקופה שאינה מושפעת מקרני השמש ומהאור.

הצביעה האטומה:
צביעה זו מאפשרת לנו לבחור את הצבע המתאים לנו ביותר מתוך מגוון רחב של קשת הצבעים, וגימורים שונים כמו אפקט מט, משי או מבריק, לבחירתנו. בצביעה האטומה אנו יכולים לראות אפקטים שונים וחדישים המשווים לארון מראה עתיק, רטרו, מראה גבישי או אפילו הדגשה של תבליטים בעץ, כל אלו לפי הטעם האישי שלנו כמובן.
 
 

פרזול ואביזרים משלימים

פרזולפרזול ואבזור נחשבים לתחומים העיקריים של המטבח, עיקר העלות של המטבח היא בתחום של האבזור, כיוון שהוא התחום המספק לנו את מירב החידושים, ההמצאות ובכלל הפרזול והאבזור הם שטבעו את המונח "מטבח חכם".
מערכות הפרזול והאבזור יוצרות עבורנו משטחים נרחבים יותר לאחסון ולעבודה, הן מאפשרות לנו לנצל את המטבח בצורה המרבית והנוחה ביותר וכמובן נגישות לכל אזור ואזור במטבח.
 

הפינות במטבח
פעמים רבות במטבחים אנו נתקלים בפינות אשר אין לנו איך לנצל את המרחב הזה, אנו בעצם מוצאים את עצמנו עם מרחב מבוזבז, הבעיה בארונות מטבח פינתיים נפתרה בעזרת מספר שיטות מקוריות , נכנה את השיטה בביטוי "לעגל פינות".

שיטה אחת לעיגול  הפינות השיטה הישנה והמוכרת, הקרוסלה, אותו מתקן אשר מסתובב על ציר מרכזי ומאפשר לנו לנצל את הפינה בצורה יעליה יותר. השיטה החדשה יותר והנוחה הרבה יותר היא המדף הנשלף נקרא לה "מדף הקסם", מדף זה בא לתת מענה פרקטי יותר מהקרוסלה, המדף מנצל את הפינה באופן מרבי ומוחלט. בשיטה של מדף הקסם, שליפת המדף החוצה פורשת בפנינו את כל המדף, כך שאנו יכולים לראות את כל תכולתו.
 
איך עובד מדף הקסם- דלת הארון הפינתית אשר עליה הותקנו המדפים נשלפת החוצה במלואה ומוסטת לעבר הארון הסמוך, על ידי פעולה זו המדפים הפנימיים מתקדמים קדימה וכך נוצרת אליהם גישה מלאה.
 

צירי הדלתות
הצירים השונים הם חלקים בלתי נפרדים מהמטבח, במיוחד כשאנו בונים את המטבח החכם, המטבח שיחסוך לנו במקום, מטבח בו נוכל לנצל כל חלק וחלק ללא יוצא מן הכלל, הכל תלוי בצירי הדלתות השונים. כל ציר וציר במטבח מורכב מגוף צוואר וראש אשר חוברים יחדיו לאביזר חכם המאפשר לנו צורת פתיחה שונה, חלק מהצירים יפתחו כלפי חוץ, חלק כלפי מטה וחלק כלפי מעלה, כמובן בהתאם למרחב שלנו.

הצירים כבר מזמן הפכו להיות דקורטיביים יותר ויותר ומשוכללים יותר ויותר. החומר ממנו עשוי הציר הוא שיקבע בסופו של דבר את עמידותו וטיבו של הציר, כמובן שהצירים יהיו מותאמים לפי משקל הדלת והמדף. קיימים כמה סוגים של צירים, הבחירה נעשית לפי הזווית לאותו ארון וכמובן לפי התקציב.
 

ידיות
הידיות הן שמעניקות את המראה הסופי של ארונות המטבח, כאן מדובר בטעם אישי כמובן. בעוד המטבח משמש אותנו לשנים רבות, את הידיות אנו יכולים להחליף לפי הלך התקופה. בשל המחיר הזול והקלות בהחלפתן אנו יכולים להתאים את המטבח שלנו לצו האופנה בכל רגע נתון.

כיום אנו יכולים למצוא מגוון רחב ובלתי נגמר של ידיות, מהידיות העגולות הרגילות ועד לידית נעלמת, כאשר אנו צריכים ללחוץ על הארון בלבד והמגרה או הדלת נגלים אלינו, כמובן כל הטריקים והטכנולוגיות החדשות כרוכים בתשלום ולכן התקציב שלנו מהווה פרמטר חשוב בשלב זה.
הטרנד העכשווי במטבחים המודרניים השואפים לניקיון צורני עם כמה שפחות הפרעות ויזואליות, הן ידיות אינטגראליות, הן למעשה חריצים רוחביים בחלקה העליון של המגרה, הן אינן נראות לעין, והן קלות מאוד לניקוי. 
 

תאורה נכונה במטבח
אחד האלמנטים הדקורטיביים ביותר לריהוט המטבח טמון דווקא בתאורה של אותו אזור. באפשרותנו לשלב גופי תאורה שונים בארונות המטבח שלנו, להפוך את התאורה לחלק בלתי נפרד מהארון.

את גופי התאורה מטמינים באופן נסתר, בוחרים בתאורה חזקה שאינה מחממת את האוזר, העדיפות תהיה לפלורוסנטים או הלוגן. המטרה להאיר את העמדות שמצריכות הרבה אור או שילוב של קרניזים המיועדים לדקורציה ומבלטים את הארונות במטבח. כמובן תאורה היא עניין סובייקטיבי לפי טעם אישי בלבד.
 
 

תכנון נכון של המטבח

מטבח מעוצבלאחר שהכרנו את כל חומרי הגלם המשמשים לבניית מטבחים, הכרנו את הציפויים השונים ואת אביזרי הפרזול, נשאר לעבור לחלק החשוב ביותר.
לחלק שיגרום למטבח שלנו להיות מנוצל בצורה הטובה ביותר, לחלק שיהפוך את המטבח שלנו לפרקטי ויעיל- תכנון נכון של המטבח.
כאשר אנו מתכננים מטבח  עלינו לחלק את המטבח לחמישה אזורים עיקריים, על ידי החילוק הנכון נוכל לנצל כל פינה ופינה במטבח וליהנות ממטבח פונקציונאלי לשנים רבות ובכדי שהמטבח יענה על כל הצרכים שלנו ללא יוצא מן הכלל.
חמשת האזורים לחלוקת המטבח או בשפה המקצועית המרחב הדינאמי המאפשר לנו עבודה נוחה לפי המרחב האופטימאלי שלנו.
בכדי לתכנן את המטבח בצורה הנוחה ביותר, עלינו לחלקו לחמישה אזורים עיקריים ולא משנה כיצד המטבח שלנו מורכב,  אם הוא מטבח קו, או מטבח בצורת האות ר', ח' מ' או מטבח אי, כאשר אחד האזורים האלו חסר או שלא נמצא במקום הנכון, הפונקציונאליות של המטבח כולו  נפגעת.
 

אזור אחסון המזון
מכיל את המקרר, המקפיא והמזווה (כאשר יש מספיק מקום) או אזור אחסון של מוצרים יבשים, בקבוקי שתייה וקופסאות שימורים.

אזור אחסון כלים
על שמו כן הוא, הוא מיועד לאחסן את כל הסירים, הקערות, כלי ההגשה והסרוויסים השונים, אזור זה מקומו במטבח יהיה צמוד לאזור אחסון המזון.
 
אזור הניקיון
כולל את הכיור, המדיח, אזור פחים את מטחנת אשפה ואת כל חומרי הניקיון המאוחסנים במטבח, אזור זה יהיה אחרי אזור אחסון הכלים.
 

אזור ההכנה
יהיה במרכז המטבח, הוא יגיע מיד לאחר אזור הניקיון, הוא האזור הפעיל ביותר במטבח ולכן הוא יכלול את השיש להכנת האוכל לפני הבישול או האפייה, יכלול את מגרת הסכו"ם והפותחנים, את התבלינים, המיקסר ומעבדי המזון.

אזור בישול ואפייה
הוא האזור האחרון במטבח אשר כולל את הגז והתנורים, באזור זה נוכל גם לאחסן את הסירים, המחבתות ואת כל מוצרי האפייה השונים. כאשר אזורים אלו מצויים אחד ליד השני אנו חוסכים במקום רב ובהתרוצצות מיותרת ממקום למקום במטבח, אנו נהנים משטף עבודה נוח, תנועה איכותית ומרחב אופטימאלי לניצול מלא של החלל.
 
 

טיפים לעיצוב מטבח

 

אזור ההכנה
עלינו להשקיע מחשבה באזור ההכנה של המטבח, אזור זה חייב להיות רחב משמונים סנטימטרים, עלינו לפנות מקום רב יחסית, כיוון שזה האזור הפעיל ביותר, עלינו לוודא שיש לנו משטח עבודה של מינימום שמונים תשעים סנטימטרים.

פתרונות אחסון
הימנעו מפתרונות אחסון אשר יגרמו לנו להתכופף, העדיפו מגירות על פני מדפים, רכזו את הכלים השימושים בהם אנו משתמשים על בסיס קבוע ושוטף בהישג יד ואת הכלים והסברסים של החגים תוכלו  לאחסן במקומות מרוחקים יותר.

מטבח חשמלי
עדיף להשתמש במערכת תמיכה חשמלית (אם לא חרגנו מהתקציב) אשר תאפשר לנו פתיחה קלה של כל ארונות המטבח והמגרות.

ניצול שטחי האחסון
במגרה אחת גדולה קשה מאוד לשמור על הסדר והארגון, לכן בכדי לשמור על הסדר במגרות ולנצל את שטחי האחסון בצורה מקסימלית, נעדיף להשתמש במחיצות לחלוקה פנימית, אשר יקלו עלינו בארגון של המגירות לפי הסדר המועדף עלינו בהתאם לצרכים שלנו.

 

הצוות שלנו - קמילה מטבחים

הניסיון רב השנים שלנו לימד אותנו לעבוד צמוד עם הלקוח בכל שלב ושלב בבניית המטבח. צוות קמילה מטבחים ילווה אתכם בכל שלב ושלב בבניית המטבח ובעיצובו, משלבי התכנון ועד להגשמת החלום הפרטי שלכם- המטבח המעוצב שלכם.
בקמילה אנו שמים דגש על השימוש בחומר איכותי, בפרזול יוקרתי ברמה הגבוהה ביותר.
 
מיטב המעצבים שלנו יעזרו לכם לעצב את המטבח המושלם עבורכם עם שילוב של עץ ומשחקי צבע ליצירת אלמנטים עכשוויים.
 
 

איך נשמור על המטבח לאורך שנים

לשמור על המטבחבמטרה לעזור ללקוחתנו וכל מי שמעוניין לשמור על המטבח שלו לאורך שנים צוות קמילה ריכז עבורכם את "המדריך המהיר" על מנת שנוכל לשמור על המטבח שלנו לאורך שנים רבות.
 
מטבח זו השקעה לטווח ארוך, לכן עלינו להתייחס ל"נכס" שלנו בהתאם, לדאוג לשמירה על חומרי הגלם השונים כגון העץ הטבעי, השיש, הפורמייקות והציפויים השונים.
 

איך לשמור על המטבח שלנו מבריק
כאשר התקנו במטבח שלנו משטח מבריק, המטרה שלנו היא לשמור עליו לשנים רבות, אז איך נוכל לשמור על הברק לתקופה ארוכה, בקלות רבה. עדיף להימנע מחומרי ניקוי כימיים, שיכולים להרוס את הברק, למרות שרבים מאתנו אוהבים להשתמש במסיר שומנים ובאקונומיקה, נמנע מחומרים אלו לפחות בשנה הראשונה של המטבח. בתקופה הזו נשתמש במטלית לחה בלבד לניקיון הארונות והמגרות, במידה ויש כתמים קשים יותר נשתמש במברשת להסרת הלכלוך, עם זאת עלינו להיזהר מלשרוט את המשטח.

טיפול בעץ טבעי
העץ הטבעי אומנם נחשב לאחד החומרים החזקים והעמידים ביותר, לא בכדי מחירו הוא היקר ביותר מבין חומרי הגלם השונים לבניית מטבחים, אך בכדי שהעץ המלא יאריך שנים רבות יותר, עלינו לשמור עליו באופן קבוע ולמנוע מאזורים אלו רטיבות ושמנוניות. במטבח העשוי מעץ מלא נטפל ביתר עדינות, הניקיון של משטחים אלו יעשה במטלית לחה בלבד ובחומר מיוחד לניקוי עץ. לעולם לא נשמש באקונומיקה ומסירי שומן למיניהם. 

טיפול במשטחי שיש
על מנת לשמור על השיש לתקופה ארוכה יותר, לעולם לא נעבוד ישירות על השיש ולא נחתוך ישירות על השיש, העבודה באזור זה תתבצע עם קרש חיתוך בלבד, על מנת למנוע שריטות. כלים כבדים וסירים לא נניח מעל משטח עבודה זה שמא הם עלולים ליפול ולנפץ או לסדוק את השיש. ניקיון השיש יעשה עם חומרים המיועדים  לכך ולא עם דטרגנטים למינהם.

משטחי נירוסטה
במטבחים רבים אנו יכולים לראות משטחי נירוסטה המורכבים מפלדת אל חלד, אם נשמור על המשטח נוכל ליהנות ממשטח מבריק לאורך שנים רבות. הטיפול במשטח זה יעשה עם חומר המיועד להברקת נירוסטה אותו ניתן לרכוש ברשתות השונות, אין להשתמש בצמר פלדה ובברזלית אשר עלולה לשרוט את המשטח, עלינו להיזהר מחומרים כימיים באזור ומהנחת מלח על משטח הנירוסטה שעלול להרוס את הברק.

שמירה על משטחים
לא משנה באיזה מטבח בחרנו, באיזה חומר גלם בחרנו, כמה שהמטבח יהיה איכותי, לעולם לא נחתוך ירקות או בשר על המשטחים החשופים, תמיד נשתמש בקרש חיתוך. חומרים כימיים לניקוין יסודי ייבדקו קודם כל במקום מסתור על מנת לוודא כי החומר אינו מזיק למשטח. לעולם לא נשים סירים חמים במגע ישיר עם עץ או שיש, תמיד נשים תחתית סירים, על מנת למנוע פיצוץ או כוויות, אין להשאיר חומרי ניקוי כימיים מעבר לזמן הנדרש, אין לשפוך מים ישירות על הארונות, אלא לעבור עם מטלית לחה בלבד.

 
לפני שתחליטו על המטבח החדש, מאיזה חומר הוא יהיה עשוי או מה הדרך הנכונה ביותר לתכנן את המטבח, אתם מוזמנים לדבר עם המומחים שלנו ולקבל את העצה שלנו.
קמילה מטבחים עומדת לרשותכם בכל נושא של עיצוב מטבח או שמירה על המטבח הקיים. לפרטים נוספים ולהתייעצות לחצו כאן
 
 
 
אולמות התצוגה שלנו
צרו איתנו קשר לפגישת תכנון חינם בטלפון 03-6325162 או מלאו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם: