ציוד כיבוי אש במטבחים

ציוד כיבוי אש במטבחים

מטבחים הם מקומות בהם הסכנה לפריצת שריפות היא כמעט סכנה ברורה ומיידית, בעיקר כשמדובר במטבחים מוסדיים ועסקיים, בהם היקף הפעילות גבוה ביותר. על מנת למזער את הסיכון ככל שניתן, חשוב להתקין בכל מטבח שכזה ציוד כיבוי אש ייעודי, אשר באמצעותו ניתן יהיה להתגבר על הדליקה, אם תפרוץ כזאת.

הציוד הדרוש – מערכת מיוחדת להתקנה במטבחים

ציוד כיבוי אש המותקן במטבחים הינו בדרך כלל מערכת ייעודית המותאמת לצורך זה, ואשר פותחה תוך התייחסות מיוחדת לבעיות הייחודיות הקיימות באזורים שכאלה. מדובר במערכת שמורכבת ממספר גלאי עשן, אותם מתקינים במנדף המטבח. גלאים אלה מזהים את השריפה בשלב מוקדם מאוד, ושולחים אות המפעיל את מערך הכיבוי. מערך זה כולל ספרינקלרים (מתזים) המותקנים גם הם במנדף, מעל הכיריים, מכשירי הבישול וסביבתם. הספרינקלרים מתחילים לפעול ברגע שהגלאים מזהים את השריפה, ומתיזים את חומר הכיבוי אל עבר משטחי הבעירה והבישול. החומר המשמש בדרך כלל לכיבוי אש במטבחים הוא פוטסיום פוספט, המיועד לכיבוי אש שמקורה בשומני בישול. כשהוא בא במגע עם שומנים אלה החומר הופך לקצף, ואז יוצר חיץ בין החמצן לאזור הבעירה, לא מאפשר לאש להמשיך להתפשט או לבעור ומקרר את האזור כולו. בהקשר זה חשוב להזכיר, כי החומר אינו פוגע בנירוסטה שממנה עשויים בדרך כלל משטחי הבישול, כך שגם לאחר כיבוי האש ניתן לשוב ולהשתמש במשטחים, לאחר ניקויים.

את המערכת הייעודית ניתן להפעיל גם בצורה ידנית במקרה הצורך. גם כשהיא מופעלת באופן אוטומטי וגם כשהיא מופעלת באופן ידני, המערכת גם מנתקת את אספקת הגז והחשמל למטבח, כל שהיא מספקת את ההגנה המרבית בפני גל נוסף של התפרצות האש.

מערכות כיבוי אש במטבחים הינן בדרך קלל נוחות וקלות להתקנה ולשימוש, ולכן מצויות היום בהרבה מאוד מטבחים מוסדיים, כולל מסעדות, בתי מלון, בתי חולים, מוסדות ציבוריים ועוד.

ציוד כיבוי אש נוסף

גם אם מותקנת במטבח מערכת כיבוי אש ייחודית, מומלץ שיהיו במקום אמצעי כיבוי אש נוספים ידניים כגון מטפים. זאת על מנת להבטיח שאם במקרה מתרחשת תקלה והמערכת לא עובדת במקרה שפורצת שריפה, יהיו במקום מטפים ידניים שבאמצעותם ניתן יהיה לכבות את האש או לפחות לעצור את התפשטותה עד להגעת כוחות הכיבוי.

רק מוצרים תקניים

בין אם מדובר במערכת הייעודית ובין אן מדובר בציוד כיבוי אש אחר המותקן במטבחים (ספרינקלרים, מטפים), חשוב לוודא שמדובר בציוד המיוצר על פי כל התקנים הדרושים ואשר בשעת הצורך, שהלוואי ולא תגיע, יספקו את ההגנה המרבית מפני האש.

מומלץ מאוד לפנות לחברה המתמחה הן בשיווק של המוצרים והן בהתקנה של ציוד כיבוי אש במטבחים, על מנת להבטיח ככל שניתן שבבוא השעה הציוד יפעל ויוכל להגן על הנמצאים במקום ועל הרכוש מפני נזקי האש.

ציוד כיבוי אש למטבח, כיבוי אש מטבח
אולמות התצוגה שלנו
צרו איתנו קשר לפגישת תכנון חינם בטלפון 074-7015-200 או מלאו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם: