מטבחים מוסדיים- קמילה מטבחים

מטבחים מוסדיים

מטבחים מוסדיים שונים במהותם ובייעודם ממטבחים ביתיים. מטבחים מוסדיים אמורים לשרת מוסד או ארגון גדול כמו בי"ח, בתי מלון, אוניות ומוסדות ציבור אחרים.מטבחים מוסדיים הם מטבחים שבהם יש דגשים  אחרים מאשר במטבחים בבתי מגורים. לדוגמא, מטבחים תעשייתים חייבים לפעול ביעילות, ולפעול ע"פ תקנות ונהלים של משרד הבריאות ומשרד התמ"ת.

 

מטבחים גדולים

מטבחים מוסדיים הם מטבחים שיש בהם כוח אדם רב ולא רק אמא שמבשלת. בנוסף, הם מטבחים שמטרתם להספיק להכין כמה שיותר מנות ויש אצלהם פחות דגש על צורת ההגשה של המזון ועל כלי ההגשה.

מטבחים מוסדיים הם מטבחים שמשתנים כל הזמן בהתאם לשנויים בשיטות הבישול ולהתפתחויות הטכנולוגיות השונות. אם פעם מטבחים מוסדיים התבססו על תנור פחם , הרי היום מטבחים מוסדיים נעזרים במכשיר מיקרוגל שרק מחמם את המזון ולא מבשל אותו.

 

אבזור ומכשירי חשמל

מטבחים מוסדיים הם מטבחים שכוללים ציוד ואביזרים השונים מציוד ואביזרים שיש במטבחים בבתי מגורים, מטבחים  מוסדיים יש להם גם עיצוב שונה מאשר עיצוב של מטבחים בבתי מגורים.

הנה כמה הבדלים מהותיים בין מטבחים מוסדיים למטבחים בבתי מגורים: 

  • הם שונים במהותם ובייעודם.
  • הם שונים במבנה המטבח ובציוד שיש במטבח
  • תכנון עבודה שונה. במטבח מוסדי יש צורך להתייחס לשאלות כמו כמה כוח אדם יצטרך לעבוד במבטח, כמה מנות צריך להכין? ומהו לוח הזמנים שיש לעמוד בו.
  • ניהול המלאי והניהול הכספי שונים במטבח מוסדי ופרטי.
  • המטבח המוסדי חייב לפעול לפי תקנים וחוקי תברואה  ציבוריים ואילו מטבח בבית פרטי יכול לפעול כרצונו ואינו מחויב לחוקים כלשהם.

אז בפעם הבאה שתבקרו בבית מלון או שתהיו בחדר האוכל במקום העבודה שלכם זכרו שאתם קיבלתם שירות ממטבח שהוא מטבח מוסדי ששונה לגמרי מהמטבח הביתי שאתם מכירים.

אולמות התצוגה שלנו
צרו איתנו קשר לפגישת תכנון חינם בטלפון 074-7015-200 או מלאו פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם: